Eva: Avocadosoppa, fylld lövbiff och strutar med lingongrädde
Avocadosoppa
4-5 stora avocadofrukter
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
3 dl crème fraiche
Salt, peppar
Garnering:
Citronskivor utan skal
stenbitsrom
finhackad gräslök
1. Dela avocadofrukterna, gröp ur och mosa innehållet.
2. Tillsätt buljong och crème fraiche under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela soppan i sopptallrikar och lägg en tunn citronskiva med stenbitsrom på i soppan.
Serveras varm eller kall.
Gärna en rostad brödskiva till!
Fylld lövbiff
8 stora lövbiffar
salt
peppar
franska örtkryddor
matfett för stekning
Fyllning:
1- 2 finhackade lökar
4 msk hackad kapris
1,5 dl finhackade rödbetor
4 tsk riven pepparrot
4 äggulor
2 msk dijonsenap
1 msk mild senap
1. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
2. Lägg biffarna på en skärbräda och krydda och salta på båda sidor.
3. Fördela fyllningen på varje biffhalva. Vik över andra halvan och stick i en tandpetare så att fyllningen inte rinner ut.
4. Bryn biffarna hastigt på ganska stark värme, 2-3 minuter på varje sida.
5. Häll över lite vatten för att få lite steksky, lägg på steklock ca 5 minuter. Får inte brännas.
Servera genast!
Strutar med lingongrädde
125 gr smör
2,25 dl vetemjöl
1,25 dl socker
3 äggvitor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker pösigt. Blanda i mjölet.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
4. Markera cirklar ca 12 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
5. Bred ut smeten tunt i cirklarna.
6. Grädda ca fem minuter. Lossa kakorna med tunn kniv medan de är varma och forma till strutar. Ställ dem i en skål.
Lingongrädde
5 dl crème fraiche
1,75 dl lingonsylt
8 kiwifrukter
1. Blanda lingonsylt och crème fraiche.
2. Skala och skiva kiwin.
Vid servering läggs kiwifrukt i botten på strutarna och lingongrädden läggs ovanpå. Ytterligare kiwi läggs på toppen.
(Gillar man inte crème fraiche kan man byta ut den mot vanlig vispad grädde och blanda med lingonsylt. Gott)
4-5 stora avocadofrukter
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
3 dl crème fraiche
Salt, peppar
Garnering:
Citronskivor utan skal
stenbitsrom
finhackad gräslök
1. Dela avocadofrukterna, gröp ur och mosa innehållet.
2. Tillsätt buljong och crème fraiche under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela soppan i sopptallrikar och lägg en tunn citronskiva med stenbitsrom på i soppan.
Serveras varm eller kall.
Gärna en rostad brödskiva till!
Fylld lövbiff
8 stora lövbiffar
salt
peppar
franska örtkryddor
matfett för stekning
Fyllning:
1- 2 finhackade lökar
4 msk hackad kapris
1,5 dl finhackade rödbetor
4 tsk riven pepparrot
4 äggulor
2 msk dijonsenap
1 msk mild senap
1. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
2. Lägg biffarna på en skärbräda och krydda och salta på båda sidor.
3. Fördela fyllningen på varje biffhalva. Vik över andra halvan och stick i en tandpetare så att fyllningen inte rinner ut.
4. Bryn biffarna hastigt på ganska stark värme, 2-3 minuter på varje sida.
5. Häll över lite vatten för att få lite steksky, lägg på steklock ca 5 minuter. Får inte brännas.
Servera genast!
Strutar med lingongrädde
125 gr smör
2,25 dl vetemjöl
1,25 dl socker
3 äggvitor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker pösigt. Blanda i mjölet.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
4. Markera cirklar ca 12 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
5. Bred ut smeten tunt i cirklarna.
6. Grädda ca fem minuter. Lossa kakorna med tunn kniv medan de är varma och forma till strutar. Ställ dem i en skål.
Lingongrädde
5 dl crème fraiche
1,75 dl lingonsylt
8 kiwifrukter
1. Blanda lingonsylt och crème fraiche.
2. Skala och skiva kiwin.
Vid servering läggs kiwifrukt i botten på strutarna och lingongrädden läggs ovanpå. Ytterligare kiwi läggs på toppen.
(Gillar man inte crème fraiche kan man byta ut den mot vanlig vispad grädde och blanda med lingonsylt. Gott)
Kommentarer
Skicka en kommentar