Cristina: Vietnamesiska rullar, krispiga pannkakor och crossainter med glass och päron
Rice crispy pancake |
![]() |
Rice crispy pancake |
Wet spring roll |
![]() |
Wet spring roll |
Crossaint med glass och ingefärssteka päron |
Wet Spring Roll
4 pers
12 blöta rispapper
Rice Crispy Pancake
4 pers
500 g rismjöl
1 l vatten
4 msk kokosmjölk
1 msk salladslök
1 tsk salt (gärna havsalt)
1 tsk gurkmeja
chilikrydda efter smak
matolja
Blanda ingredienserna, stek upp pannkakorna och låt svalna något.
Till fyllning (4 pers):
100 g fläskkött och räkor
1/2 gurka
1/2 morot
rättika
salladslök
böngroddar
sallad
Såser:
Sweet and sour fish sauce
1 msk citronjuice
1 msk socker
1/2 msk chili, hackad
1/2 msk vitlök, hackad
2 msk fisksås
Blanda citronjuice, socker, vitlök, chili.
Blanda tills sockret är upplöst, tillsätt sedan fisksåsen.
Hoisinsås
Färdig hoisinsås
Tillsätt fisksås, lime och hackade nötter
Crossainter med glass, ingefärssteka päron och sirap
(8 pers)
8 crossainter
vaniljglass
1 päron
lönnsirap
ingefära
hackad choklad
florsocker
Hacka päronet i mindre bitar, riv ingefära och stek päron och ingefära tillsammans med lönnsirap.
Skär ett snitt i crossainterna och fyll med glass, och päronsteket. Strö över hackad choklad och florsocker.
Kommentarer
Skicka en kommentar