Cristina: Vietnamesiska rullar, krispiga pannkakor och crossainter med glass och päron

Rice crispy pancake
Rice crispy pancake

Wet spring roll

Wet spring roll

Crossaint med glass och ingefärssteka päron












































Wet Spring Roll
4 pers
12 blöta rispapper


Rice Crispy Pancake
4 pers

500 g rismjöl
1 l vatten
4 msk kokosmjölk
1 msk salladslök
1 tsk salt (gärna havsalt)
1 tsk gurkmeja
chilikrydda efter smak
matolja

Blanda ingredienserna, stek upp pannkakorna och låt svalna något.


Till fyllning (4 pers):

100 g fläskkött och räkor
1/2 gurka
1/2 morot
rättika
salladslök
böngroddar
sallad

Såser:

Sweet and sour fish sauce
1 msk citronjuice
1 msk socker
1/2 msk chili, hackad
1/2 msk vitlök, hackad
2 msk fisksås

Blanda citronjuice, socker, vitlök, chili.
Blanda tills sockret är upplöst, tillsätt sedan fisksåsen.

Hoisinsås
Färdig hoisinsås
Tillsätt fisksås, lime och hackade nötter



Crossainter med glass, ingefärssteka päron och sirap
(8 pers)

8 crossainter
vaniljglass
1 päron
lönnsirap
ingefära
hackad choklad
florsocker

Hacka päronet i mindre bitar, riv ingefära och stek päron och ingefära tillsammans med lönnsirap.
Skär ett snitt i crossainterna och fyll med glass, och päronsteket. Strö över hackad choklad och florsocker.


Kommentarer