Mandelpotatisbakelse, ugnsrostad kyckling och indisk youghurt

Löjrom med mandelpotatisbakelse

250 gram mandelpotatis
1 msk  gräslök, hackad
2 msk  crème fraiche
salt och peppar
100 gram  löjrom

1. Koka mandelpotatisen. Häll av vattnet och låt den ånga av ordentligt, så att den bli torr.
2. Mosa potatisen grovt och blanda med gräslök och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg blandningen på plastfolie och rulla ihop till en långsmal rulle. Lägg den i kylskåpet några timmar eller över natten, så går det lättare att skära den i bitar.
4. Skär rullen i 16 "stubbar". Har man inte haft tid att låta potatisblandningen stelna i rullen, så kan man packa potatisen i utstickare direkt på uppläggningsfatet istället.
5. Täck varje stubbe med löjrom.


Ugnsrostad kyckling med rotfrukter

600 gram  kycklinglårfilé
2 st  morot/morötter
2 st  palsternacka(or)
10 st  potatis(ar)
2 st  gul lök(ar)
1 st  squash
4 msk  olivolja
2 msk  Touch of Taste Kycklingfond
8 st  kvisttomat(er), små
100 gram  fetaost, tärnad
Svartpeppar

1. Skala, klyfta och dela grönsakerna i jämnstora bitar, 2 x 2 cm kuber
2. Blanda olivolja och kycklingfond i en skål, tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda väl.
3. Lägg upp kyckling och grönsaker på bakplåtspapper i en långpanna.
4. Rosta i ugn 200° i ca 30- 40 min. 5. Strö över tomater och tärnad fetaost de sista 5 minuterna i ugnen, krydda med salt och nymalen svartpeppar
5. Strö över tomater och tärnad fetaost de sista 5 minuterna i ugnen, krydda med salt och nymalen svartpeppar
6. Servera gärna en kall sås på lätt crème fraiche, kycklingfond och lite franska örter.


Indisk youghurt

8 port

1,5 l mild youghurt
1,5 dl florsocker
1 msk kardemummafrön
1,5 dl mandel

Låt youghurten rinna av 2 timmar i kaffefilter/silduk.
Rör ner florsocker och krossad kardemumma.
Skålla, skala och hacka mandlarna grovt, blanda och kyl före servering.


Kommentarer