Barbro: Fetaostpaj, grillad lax med pyttipanna och ugnstekta äpplen och bananer
Förrätt: Fetaostpaj
(6 port)
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
75 g margarin
3 tsk bakpulver
Fyllning:
100 g ruccola
300 g fetaost
12 körsbärstomater
2 dl svarta oliver
Äggstanning:
3 ägg
3dl creme fraiche
1 dl mjölk
Salt och peppar
Hacka ihop pajdegen, tryck ut i pajform.
Lägg i sallad och smula över osten, fördela tomater och oliver över.
Vispa ihop äggstanningen, häll över och grädda mitt i ugnen 25 minuter i 200 grader.
Huvudrätt: Grillad lax med grekisk pyttipanna och sallad på äpple och selleri
Laxen:
Panera laxbitar i salt, citronpeppar och sesamfrö, trä upp på grillpinnar och grilla/stek i lite olivolja.
Pytt:
3 stora potatisar
1 squash
2 röda paprikor
1 aubergine
Brytbönor
Salt och peppar
Skär i bitar och stek, börja med potatisen.
Sallad:
2 dl gräddfil
1,5 tsk senap
2 tsk pressad citron
2 äpplen
3 stjälkar selleri
Hackade valnötskärnor
Grönsallad
Vindruvor
Smaksätt gräddfil med senap och citron.
Hacka äpple, selleri och nötter, blanda i.
Strimla sallad, lägg i en skål och häll över såsen.
Garnera med druvor.
Dessert: Ugnsstekta äpplen och bananer
Äpplen och bananer efter tycke och hunger skalas och halveras.
Koka en toscasås av:
100 g margarin
1 dl honung
½ dl mjölk
½ dl mjöl
Flagad mandel
Häll såsen över frukten och grädda i ugn.
Servera med yoghurt smaksatt med kanel eller kokos.
(6 port)
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
75 g margarin
3 tsk bakpulver
Fyllning:
100 g ruccola
300 g fetaost
12 körsbärstomater
2 dl svarta oliver
Äggstanning:
3 ägg
3dl creme fraiche
1 dl mjölk
Salt och peppar
Hacka ihop pajdegen, tryck ut i pajform.
Lägg i sallad och smula över osten, fördela tomater och oliver över.
Vispa ihop äggstanningen, häll över och grädda mitt i ugnen 25 minuter i 200 grader.
Huvudrätt: Grillad lax med grekisk pyttipanna och sallad på äpple och selleri
Laxen:
Panera laxbitar i salt, citronpeppar och sesamfrö, trä upp på grillpinnar och grilla/stek i lite olivolja.
Pytt:
3 stora potatisar
1 squash
2 röda paprikor
1 aubergine
Brytbönor
Salt och peppar
Skär i bitar och stek, börja med potatisen.
Sallad:
2 dl gräddfil
1,5 tsk senap
2 tsk pressad citron
2 äpplen
3 stjälkar selleri
Hackade valnötskärnor
Grönsallad
Vindruvor
Smaksätt gräddfil med senap och citron.
Hacka äpple, selleri och nötter, blanda i.
Strimla sallad, lägg i en skål och häll över såsen.
Garnera med druvor.
Dessert: Ugnsstekta äpplen och bananer
Äpplen och bananer efter tycke och hunger skalas och halveras.
Koka en toscasås av:
100 g margarin
1 dl honung
½ dl mjölk
½ dl mjöl
Flagad mandel
Häll såsen över frukten och grädda i ugn.
Servera med yoghurt smaksatt med kanel eller kokos.
Kommentarer
Skicka en kommentar