Barbro: Fetaostpaj, grillad lax med pyttipanna och ugnstekta äpplen och bananer

Förrätt: Fetaostpaj

(6 port)

Pajdeg:
6 dl vetemjöl
75 g margarin
3 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g ruccola
300 g fetaost
12 körsbärstomater
2 dl svarta oliver

Äggstanning:
3 ägg
3dl creme fraiche
1 dl mjölk
Salt och peppar

Hacka ihop pajdegen, tryck ut i pajform.
Lägg i sallad och smula över osten, fördela tomater och oliver över.
Vispa ihop äggstanningen, häll över och grädda mitt i ugnen 25 minuter i 200 grader.


Huvudrätt: Grillad lax med grekisk pyttipanna och sallad på äpple och selleri

Laxen:
Panera laxbitar i salt, citronpeppar och sesamfrö, trä upp på grillpinnar och grilla/stek i lite olivolja.

Pytt:
3 stora potatisar
1 squash
2 röda paprikor
1 aubergine
Brytbönor
Salt och peppar

Skär i bitar och stek, börja med potatisen.

Sallad:
2 dl gräddfil
1,5 tsk senap
2 tsk pressad citron
2 äpplen
3 stjälkar selleri
Hackade valnötskärnor
Grönsallad
Vindruvor

Smaksätt gräddfil med senap och citron.
Hacka äpple, selleri och nötter, blanda i.
Strimla sallad, lägg i en skål och häll över såsen.
Garnera med druvor.


Dessert: Ugnsstekta äpplen och bananer

Äpplen och bananer efter tycke och hunger skalas och halveras.
Koka en toscasås av:
100 g margarin
1 dl honung
½ dl mjölk
½ dl mjöl
Flagad mandel

Häll såsen över frukten och grädda i ugn.
Servera med yoghurt smaksatt med kanel eller kokos.

Kommentarer