Iren: Halloumisallad, grillade järpar och pannacotta med björnbär

Förrätt: Halloumisallad

ruccola
röd paprika
halloumiost
gurka
6 tomater
1 lök
2 dl rostade solrosfrön
olivolja till pensling
dressing
2 msk citronsaft
4 msk olivolja

Skär paprikan i medelstora bitar. Skär osten i centimetertjocka skivor.
Lägg ost, paprika på grillen. Pensla med olja. Grilla tills det får färg. Osten tar längst tid.

Bred ut salladen på ett stort fat. Lägg på gurka, tomat, hackad lök. Överst ost och paprika. Strö över solrosfröna. Blanda citronsaft och olja och häll över salladen. Servera genast.


Varmrätt: Grillade järpar, quinoasallad, husets kalla sås

800 g nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 tsk curry
½ tsk timjan
1 tsk rosmarin
salt och peppar
1 ägg
smör till stekning

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda färsen med ägg.
3. Skala och finriv löken på rivjärn.
4. Blanda alla ingredienser med färsen och krydda med salt och peppar.
5. Forma järpar (avlånga bullar) med hjälp av vattendoppad sked.
6. Bryn dem runtom i lite smör på hög värme. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen i 8–10 minuter.

Quinoasallad
1 burk krossade tomater
1 röd paprika, finhackad
1 rödlök, finhackad
10 cm squash, finhackad
salt, peppar

Koka quinoa enligt instruktioner på paket
Blanda i grönsakerna i den kokta quinoan.

Husets kalla sås
4 dl turkisk youghurt
2 msk kapris
2 msk citronsaft
gräslök

Blanda alla ingredienser.


Dessert: Pannacotta med björnbär

3 dl grädde
3 dl mjölk
2 dl gelesocker
1 tsk vaniljsocker

Blanda ingredienser och koka upp och låt koka i ½ minut. Häll upp i skålar och låt svalna.

Vid servering, lägg på björnbär strö på lite florsocker.

Kommentarer