Elisabeth: Krustader, kycklingfile & chokladkaka

Krustader med rökt lax/lufttorkad skinka & getost
125 g mild, krämig getost
1 tsk vardera av dill, gräslök, mynta och persilja, finhackade
125 g rökt lax
1 förpackning minikrustader (24 st)
Hackad dill till garnering

Mosa getosten, tillsätt örterna, smaka av med salt och peppar. Lägg upp laxskivorna (eller lufttorkad skinka) på en skärbräda och fördela getoströran på dem, bred ut jämnt och rulla ihop. Skär i lagom stora bitar och lägg i krustaderna, garnera med dill.


Kycklingfiléer med mango- och gurkraita

Ingredienser
Raita
Sötsura tomater
  1. Skala och skär mangon i bitar. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Strimla myntabladen. Blanda samtliga ingredienser till raitan och låt stå i kylskåpet i minst 1 timme före servering.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skålla tomaterna i kokande vatten. Lägg dem i iskallt vatten och skala dem. Blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryn kycklingfiléerna i en het panna med olja. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 12 minuter. Servera med raita och tomatröra + klyftpotatis.

Chokladkaka med hallongrädde

Hallongrädde
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) med löstagbar kant.
  3. Smält matfettet i en kastrull. Ta den från plattan och lägg ner chokladen i bitar och rör tills den smält. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner mjöl och chokladblandningen. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna på galler.
  5. Hallongrädde: Vispa grädden. Blanda den med florsocker och lätt mosade hallon. Spara några hallon till garnering.
  6. Servera kakan med hallongrädden garnera med hallon och mynta.


Kommentarer