Gratinerade nachos och pannacotta med hallon

GRATINERADE NACHOS MED SALAMI, TOMATSALSA OCH RIVEN OST

TOMATSALSA:               
2 tomater, hackade               
3 msk lök, finhackad               
½ dl färsk koriander, finhackad           
1 tsk jalapeno, mosad               
1 tsk limejuice               
Blanda allt.                   

VIT SÅS:
1 del majonäs
2 delar gräddfil
vitlök, pressad
svartpeppar
Rör ihop.

GUACAMOLE:                                       
2 avocado                                   
Saft av en lime           
2 tsk olivolja           
½ gul lök, finhackad           
1 grön chili, urkärnad o finhackad       
1 vitlöksklyfta, pressad           
1 krm mald spiskummin       
1 msk hackad färsk koriander
Salt o peppar

SALSA MED MANGO O RÖDLÖK:
2 skalade, tärnade mango
1 ½ dl hackad rödlök
1 tärnad röd paprika
3 msk pressad citronsaft
1 msk socker
2 msk olivolja
1-2 krm salt

FAJITAWRAPS:
100-125 g kycklingbröst/person
1-2 gula lökar
1-2 paprikor
1-2  lime
1-2 dl grädde
Ost
Wraps
Kryddblandning (från Torbjörn)

Tärna kyckling, lök o paprika.
Fräs kyckling i smör/olja. På med kryddblandningen. Lägg i lök o paprika efter en stund.
Pressa över lime o slå på grädde. Sjud tills det är tjockt.
Fyll wraps med sörjan, lägg i ugnsfast form, riv över ost.
Ställ in i ugnen en stund.
Servera med såserna.


PANNACOTTA MED HALLON
6 port.
5 dl grädde               
1 vaniljstång           
½ dl socker               
3 gelatinblad           
2 dl hallon               
Garnering: Bär, citronmeliss.       

Lägg gelatin bladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljst. o skrapa ur fröna.
Lägg frön o stång i kastrull. Häll på grädde o socker. Koka upp. Rör o låt puttra 1-2min.
Ta kastr.fr. plattan. Lägg i gelatinbladen o rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Fördela  hallon i 6 portionsglas.
Häll på smeten o ställ i kylen minst 2 tim så att det stelnar. Dekorera m bär o citronmeliss.

Kommentarer