Gratinerade nachos och pannacotta med hallon
GRATINERADE NACHOS MED SALAMI, TOMATSALSA OCH RIVEN OST
TOMATSALSA:
2 tomater, hackade
3 msk lök, finhackad
½ dl färsk koriander, finhackad
1 tsk jalapeno, mosad
1 tsk limejuice
Blanda allt.
VIT SÅS:
1 del majonäs
2 delar gräddfil
vitlök, pressad
svartpeppar
Rör ihop.
GUACAMOLE:
2 avocado
Saft av en lime
2 tsk olivolja
½ gul lök, finhackad
1 grön chili, urkärnad o finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm mald spiskummin
1 msk hackad färsk koriander
Salt o peppar
SALSA MED MANGO O RÖDLÖK:
2 skalade, tärnade mango
1 ½ dl hackad rödlök
1 tärnad röd paprika
3 msk pressad citronsaft
1 msk socker
2 msk olivolja
1-2 krm salt
FAJITAWRAPS:
100-125 g kycklingbröst/person
1-2 gula lökar
1-2 paprikor
1-2 lime
1-2 dl grädde
Ost
Wraps
Kryddblandning (från Torbjörn)
Tärna kyckling, lök o paprika.
Fräs kyckling i smör/olja. På med kryddblandningen. Lägg i lök o paprika efter en stund.
Pressa över lime o slå på grädde. Sjud tills det är tjockt.
Fyll wraps med sörjan, lägg i ugnsfast form, riv över ost.
Ställ in i ugnen en stund.
Servera med såserna.
PANNACOTTA MED HALLON
6 port.
5 dl grädde
1 vaniljstång
½ dl socker
3 gelatinblad
2 dl hallon
Garnering: Bär, citronmeliss.
Lägg gelatin bladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljst. o skrapa ur fröna.
Lägg frön o stång i kastrull. Häll på grädde o socker. Koka upp. Rör o låt puttra 1-2min.
Ta kastr.fr. plattan. Lägg i gelatinbladen o rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Fördela hallon i 6 portionsglas.
Häll på smeten o ställ i kylen minst 2 tim så att det stelnar. Dekorera m bär o citronmeliss.
TOMATSALSA:
2 tomater, hackade
3 msk lök, finhackad
½ dl färsk koriander, finhackad
1 tsk jalapeno, mosad
1 tsk limejuice
Blanda allt.
VIT SÅS:
1 del majonäs
2 delar gräddfil
vitlök, pressad
svartpeppar
Rör ihop.
GUACAMOLE:
2 avocado
Saft av en lime
2 tsk olivolja
½ gul lök, finhackad
1 grön chili, urkärnad o finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm mald spiskummin
1 msk hackad färsk koriander
Salt o peppar
SALSA MED MANGO O RÖDLÖK:
2 skalade, tärnade mango
1 ½ dl hackad rödlök
1 tärnad röd paprika
3 msk pressad citronsaft
1 msk socker
2 msk olivolja
1-2 krm salt
FAJITAWRAPS:
100-125 g kycklingbröst/person
1-2 gula lökar
1-2 paprikor
1-2 lime
1-2 dl grädde
Ost
Wraps
Kryddblandning (från Torbjörn)
Tärna kyckling, lök o paprika.
Fräs kyckling i smör/olja. På med kryddblandningen. Lägg i lök o paprika efter en stund.
Pressa över lime o slå på grädde. Sjud tills det är tjockt.
Fyll wraps med sörjan, lägg i ugnsfast form, riv över ost.
Ställ in i ugnen en stund.
Servera med såserna.
PANNACOTTA MED HALLON
6 port.
5 dl grädde
1 vaniljstång
½ dl socker
3 gelatinblad
2 dl hallon
Garnering: Bär, citronmeliss.
Lägg gelatin bladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljst. o skrapa ur fröna.
Lägg frön o stång i kastrull. Häll på grädde o socker. Koka upp. Rör o låt puttra 1-2min.
Ta kastr.fr. plattan. Lägg i gelatinbladen o rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Fördela hallon i 6 portionsglas.
Häll på smeten o ställ i kylen minst 2 tim så att det stelnar. Dekorera m bär o citronmeliss.
Kommentarer
Skicka en kommentar